Zimska njega ruku

08:48

Stigla je bura i hladnoća, a s njom i nezahvalno razdoblje za moje ruke. One se zimi jako suše, koža puca, stvaraju se zanoktice i sve se pretvara u jedno jako bolno iskustvo. Rukavice mi slabo pomažu i njega mora biti na vrhuncu. U ovom članku opisat ću vam svoju ovogodišnju njegu. Pa prijeđimo na stvar! :) 


Inače imam podosta zle kožice oko noktiju i kada bih joj pustila na volju, obuzela bi mi pola nokta. Dugo sam ju strickala, ali to bi izazvalo dodatno guljenje i bol. Onda sam na jednom od blogova naišla na recenziju Afroditinog gela za odstranjivanje kožice oko noktiju


U Bipi sam ga platila oko 36 kuna. Pakiranje je ustvari ružičasta kutijica s uputama unutar koje se dobije ova ružičasta bočica te mali drveni štapić za potiskivanje kožice. Prije potiskivanja obično natopim ruke u toploj vodi da mi kožica dodatno omekša. Nakon toga nanesem proizvod oko nokta. Istisnem ga ravno iz tubice na nokat jer istisnem dovoljnu količinu proizvoda. Malo ga rastrljam preko kožice i ostavim cca. 2 minute. Ne štopam baš, ali otprilike. :)  


Nakon toga počinjem blago potiskivati štapićem. Ne agresivno da ne prokrvarim. Kožica bude dovoljno mekana da otpadne i nema potrebe za rezanjem. Kasnije nokte još malo iščetkam da sve to bolje ode. Na četkicu stavim Byphasse gel za tuširanje s cvijetom pamuka. Manje isušuje nego sapun. I doista ostanu u super stanju, ali malo suhi. Namažem ih vazelinom ili prvom jako masnom kremom/uljem na koje naiđem. Često bude ricinusovo jer ga uvijek imam zbog trepavica. A prije sam imala Misslyn ulje za zanoktice i djelovalo mi je jednako kao bilo što drugo pa nisam vidjela potrebu da ga iznova kupujem. 


I inače, ali naročito preko zime, stalno imam nalakirane nokte. Lak ih štiti, manje se listaju i pucaju. Najčešće imam samo Eveline 8 u 1 lak. S njim sam prije imala love-hate odnos jer su me nokti od njega boljeli nakon drugog nanošenja. Ali to je s novim pakiranjem prestalo pa ga sad samo volim. I lak košta oko 35 kuna u Bipi. 


Lak, prema uputama, nanosim tri dana zaredom. Najdraži mi je treći dan jer nokti izgledaju jako decentno i manikirano. Četvrti dan ga skinem pa opet nanosim. Nokti mi izrastu jako dugi i lako se oblikuju pa više ne mogu zamisliti život bez ovog čuda iz Evelinea. Bez problema ga koristim i kao bazu za drugi lak pa nisam nikako ograničena njegovim korištenjem. 


Osim ovoga, uvijek imam kremu u torbi. Trenutno je to sasvim slučajno Ziajina krema od kozjeg mlijeka. Nanosim ju stalno, nekako iz navike i ne čini mi se da ima neki jako dobar efekt. Mislim da ću opet kupiti Afroditinu kremu od badema koja mi je u ovu svrhu bila puno bolja. Ova mi se sviđa isključivo zato što se upije jako brzo, lagane je teksture i za prvu pomoć je dobra. I ima jako, jako dobar miris, svi su to primjetili. :) Dugoročno mi ipak treba nešto masnije. Kupila sam ju jer sam htjela isprobati, a 17 kuna, koliko košta u Bipi, nije toliko veliki gubitak. :)

Prije spavanja na ruke nanosim Melem. Trenutno imam onaj koji je u tubici balzama za usne, ali ne koristim ga na usnama pa ga izravno natrackam na zanoktice. Tada mi sporo upijanje i ne smeta, a ujutro mi ruke stvarno budu zahvalna. Kupujmo domaće! :) 

Ovo je, dakle, moja trenutna njega ruku. Kako izgleda vaša? Postoji li neki proizvod koji biste mi preporučili?




You Might Also Like

6 komentari

  1. Ovaj Afroditin odstranjivać kožice mi je idući na popisu :D a što se moje njege tiće, za sada samo koristim kremicu za ruke. Iako mislim da će mi trebati neko ulje kako je vrijeme naglo postalo hladno, već sam primjetila blago sušje zanoktice nego inače. :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svakako ga nabavi, odlična stvar :) A u ulje ne trebaš baš posebno ulagati, navečer melem/vazelin/bilo što jako masno :D

      Izbriši
  2. Obožavam ovaj Evelin lak za nokte. S mojim noktima nakon tipsi i gelova napravio je čudo. Obožavam ga. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Moji nokti, bolje rečeno, nedostatak noktiju, i ja muku mučimo godinama jer ih ne ostavljam na miru. Nakon što sam pročitala ovaj tvoj članak, a i uvjerila se iz prve ruke kako diiiivne nokte imaš, odlučih malo poraditi na svojima. Naoružala sam se Eveline lakom i Afroditinim odstranjivačem i krećem u borbu! Zasad me malo ipak bole nokti, al' ne odustajem.
    Nakon ovog eseja, mogu samo reći da ti je blog #lifechanging i hvala što radiš ovo ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na komplimentima, sretno s noktima :D Kad boli, skini i opet..A ako se nastavi, prijeđi na Diamond strong od njih :D

      Izbriši