Prilagoditi šminkerske želje novčaniku...moguće? Moguće!

22:10

Sjećam se kad sam polazila na fakultet... Prva šanse da samostalno raspolažem novcem. Doduše, onim koji mi daju mama i tata, ali ipak samostalno. Prva asocijacija bila mi je kultna izreka iz Seks i grada kada je Carrie rekla nešto tipa: 'I've spent $40,000 on shoes and I have no place to live? I will literally be the old woman who lived in her shoes!' 

Već sam se vidjela u kozmetičkom brlogu. Što će mi hrana, izgledat ću k'o milijun dolara. Potom trš - ravno u stvarnost. Čovječe, skripte, stanarina, hrana, režije... Nije mi ni za Essence olovku za usne ostajalo. Moj se kozmetički brlog pošteno istopio kao iglu od globalnog zatopljenja.


Međutim, od kobnog je dana prošlo dvije godine. U ovom vremenu postala sam maestro štednje. Naročito ušteda na kozmetici i rovarenja posvuda u potrazi za jefinijim i kvalitetnijim. Već sam tata-mata i pokušat ću vam udijeliti moje skromne savjete. Nadam se da će vam se članak svidjeti. 

1.) Kartice s popustima i newsletteri - skupi ih sve.

Da, to su one kartice koje vam nepotrebno napušu novčanik i ona pošta koja vam puni mail svaki dan. Ali korisni su! Naročito DM kartica! Bodovi se brzo skupe, a kada vam netko opali 25 % popusta na 200 kuna kupnje i nije više toliko mala stvar. Za DM sve pohvale zbog popusta uz karticu koji često budu vanserijski dobri. Npr. Znala sam kupiti i po dva L'Oreal True Match pudera za cca. 150 kuna. Osim toga, nije loša ni Bipa kartica. Tu skupim po 20ak kuna kroz par mjeseci i opet mi dobro dođu. Kozmo karticu ni ja još nemam, ali u Kozmo rijetko zalazim pa mi nije žao. Nije mi usput. A newsletteri, naročito oni veseli i spretno napravljeni poput onih na Pink Pandi, vas obavijeste o svakom popustu ili danu s besplatnom poštarinom. To je baš bogomdano jer ponekad poštarina bude skuplja od proizvoda. Dakle, dajte im mail adresu, newsletteri zbog nečega i postoje.

2.) Žute srijede, žuti vikendi, ... - volim žuto.

Kozmo često (ili uvijek?) ima popuste srijedom i to su jako, jako česti upravo na dekorativnu kozmetiku ili barem neki brend. Da ne govorim o Bipi koja ima svoje sretne vikende koji su pravi izvor sreće za mene! Lajkajte ih na fejsu, na stranicama su baš ažurni i nikad nećete propustiti šansu za dobrim ulovom!

3.) Dupe proizvodi - dođoh, vidjeh, pobjedih. 

Na ovaj članak me potaknula Blanka s bloga Anatomy of beauty jer je upravo objavila kako je MUR paleta za konturiranje izvanredan (čak i bolji) dupe za ABH paletu. Dakle, istražujte. Barem stranica s dupe proizvodima ima mnogo, brojni blogovi nude objektivne recenzije i navode dupe proizvode. Neki (doduše, strani) se samo njima i bave. Moj najdraži je Dupe that. Tamo sam i naučila da su mnogi Wet'n Wild ruževi dupe proizvodi za MAC. Isprobala, uvjerila se. Dođoh, vidjeh, pobjedih. Našla sam čak nekoliko dupe ruževa, a više o tome u jednom od idućih članaka. :) 

4.) Blog rasprodaje

U posljednje vrijeme baš sam vidjela kako mnoge blogerice rasprodaju. Umalo sam kod naše predivne Stele kupila ABH Dipbrow za 80 kuna, ali, nažalost, mi je nijansa bila pretamna. Usudite se, možete proći u najmanju ruku povoljnije i biti prezadovoljni! Blogerice (barem iz mog iskustva) prodaju savjesno i po dobrim cijenama. 

5.) Guglajte proizvod

Uvijek, ali uvijek provjerite! Tko zna - možda prvak na vašoj wishlisti ne valja. Nikad se ne zna. Google zna. Blogerice znaju. Zadnji put sam bez provjere kupila jedan puder, ne želim sad imenovati jer nije vezano uz temu. Uglavnom, bacila 125 kuna u vjetar. Dala ga rodici, ni njoj nije valjao, tko zna gdje je dospio. I ne dajte tetama u drogerijama da vas baš lako uvjere kako vam to treba i da je baš to idealno za vas. Ma rekle bi vam da ste Miss svijeta i da vam odgovara taj puder boje Nutelle samo da vam prodaju. Vi, upravo vi, najbolje poznajete svoju kožu i tijelo i samo vi znate odgovara li ili ne! Ako je proizvod za masnu kožu (banalan primjer), a vaša je suha - nema te sile koja će ga natjerati da vam odgovara. 


Testirajte! Uvijek budite u lovu na testere. Iako je dosad to, barem kod nas, bio dosta izazovan zadatak, stižu nam bolji dani. Jeste li već čuli za Tester-box?  Dosta nova stvar kod nas, ali kliknite na link gore, informirajte se i dopustite da vas svaki mjesec iznenade testerima koji bi vam mogli savršeno odgovarati. Tek nakon testiranja odlučite se za kupnju. Uštedjet ćete i novce i živce. Meni se ova opcija jako sviđa i svakako će postati obavezna stvar. :) Uostalom, neka me iznenade. Obožavam efekt iznenađenja. A i apsolutno želim podržati ove moderne struje na našoj beauty sceni! :)

Toliko od mene za danas! :) Ja se iskreno nadam da će vam ovaj članak olakšati život, ali ne i novčanik. Mene doista dobro ide s ovim uštedama! :) 

You Might Also Like

12 komentari

  1. You had me at Carrie :P
    Rasprodaje, raspordaje, i samo rasprodaje, dobri blog saleovi i imaš doma sve i svašta :D
    Uštedila sam si garant 5 tisuća, ako ne i više :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa kad se sve zbroji, i ja sam bome dobrih novčića uštedjela. Nekidan sam za Humanitarno šminkanje pazarila haljinu u Zari za 129 kuna. Cijela sam bila ponosna, to je jedan od najbolji ulova. I blog saleovi, uvijek dušu dalo! :)

      Izbriši
  2. I sama sam se vrlo mlada (odmah poslje srednje škole) osamostalila doduše u podstanarstvo sam se upustila ruku pod ruku sa svojim tadašnjim dečkom - sadašnjim mužem, planova, želja puno, ali kad stvarnost udari u glavu brzo se prioriteti mjenjaju. ;)
    Najčešće kupujem u Dm-u, baš zbog bodova, Detardžente i hrpu drugih kućanskih sitnica i onako moram kupiti, a tamo barem skupljam bodove, najčešće svakih 3 mj iskoristim 15% na ukupnu kupnju, što na 500-tinjak kuna bude značajan popust. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja isto tako, otišla sam od doma na faks odmah iza srednje.. I moji me, očito, jako dobro pomažu, a sad i sama radim dva posla i studiram pa pazit na svaku lipu :D

      Izbriši
  3. super post! oduševljena sam!

    OdgovoriIzbriši
  4. Slazem se za puno toga ali mac je mac, boje su slicne mozda ali vjeruj mi da tekstura, finis itd nisu ni blizu. Za neke high end proizvode vrijedi stedjeti malo. Recimo s MUR paletama rumenila nikako nisam zadovoljna, praskasta su i prelose pigmentacije tako da ipak stedim za ABH paletu za konturiranje. Najgore mi je jos kad kupim nesto jeftino pa vidim da to ipak nije to i na kraju prodem skuplje jer kupim ono sto sam prvo htjela .

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, kužim te i slažem se da se neke stvari ipak ne mogu usporediti. Imam MAC i generalno je trajniji i manje isušuje..Za neke stvari štedim, a u nekima pristajem na kompromise.

      Izbriši
  5. Ah koliko god lovis akcije i popuste, novaca nikad dosta...imas plan kupit samo jednu stvar a na kraju izlazis iz trgovine s puno vise od planiranog...to je neka vrsta zaraze
    ja sam pocela kupovat prije cca 10mj.preko online trgovine i od tada ne stajem...kao da sam postala ovisna i to sve idu novci za make up...kao nije mi dosta., ma cista zaraza...kako stati na kraj time
    Bankrotirat cu definitivno
    ASve u svemu taj šoping me cini izuzetno sretnom, kao malo dijete kad dobije igracku..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh, nisam se navukla na online kupovinu samo zato jer mi se ne da čekati da stvari dođu hahahh :D

      Izbriši
    2. Hahah to ti je pametno, nemoj ni poceti s tim, hahaha
      Dok dode treba mu sto godina ali isplati se cekati

      Izbriši
  6. Bolje da se ne navlačim, teško odoljevam i ovako :P

    OdgovoriIzbriši