DIY Moj planer

12:17

Muči li i vas isti problem kao mene? Niti jedan planer, koliko god divan bio izvana, ne ispunja moja očekivanja iznutra. Ili je premali, ili nema dovoljno praznog prostora, ili je preglomazan i pretežak ili jednostavno ružan. Kupila sam Acro i ove godine, ali mi je premalen za sve što trebam pa sam odlučila sama izraditi jedan po svojoj mjeri. U nastavku pogledajte kako sam to ostvarila...

Ispočetka sam planer namjeravala izraditi u običnoj maloj bilježnici debelih korica, ali onda sam kao poklon, za vrijeme sezonskog rada u Školskoj knjizi, dobila njihov nastavnički dnevnik i odlučila sam ga pretvoriti u studentski planer. Bio mi je bolji od bilježnice jer mu je kalendarski dio već otisnut pa ne moram pisati ručno. A bonus je to što pokriva vremensko razdoblje od rujna 2015. do kolovoza 2016. godine, baš kako meni treba. Osim toga, lijep je i uručit, a ima i motivirajućih citata.


Prva stvar koju sam napravila pri adaptaciji je označila dijelove malenim post it papirićima koje sam plastificirala selotejpom da se ne gužvaju i ne prljaju lako. Iz istog razloga sam ih sjekla jako nisko, tek dovoljno da vidim gdje mi je što i da ne prevrćem predugo kad tražim neku rubriku.


Na početak tog tzv. kalendarskog dijela nalijepila sam ciljeve za 2015. godinu, a odmah na stranicu iza ciljeve za 2016. godinu. Ovdje je inače bila stranica s još jednim citatom, ali ovo s ciljevima je bilo potrebnija. To me više oraspoloži!  Lijepila sam stranice svoje stare, poluiskorištene Gorjuss bilježnice. Ovo srčeko je samo naljepnica iz programa za uređivanje slika da se ne smijete kako su mi ciljevi glupasti. :P


Nakon dvije stranice običnog kalendara s blagdanima i praznicima,  slijedi ovaj dio s prostorom za planiranje po datumima. Tu namjeravam pisati sve dnevne obaveze. Ono što tu ne stane, ide otraga gdje ima mnogo listova za prazan hod ili na post it papiriće. Na početku svakog mjeseca imam i mjesečne ciljeve (kad se otvori presavijeni papir, vide se) . I pitanje o tome činim li išta da ih ostvarim. Na pitanje odgovaram svaki dan na prostor ispod, pišući broj datuma. Tako se inače motiviram. Svaki mjesec, od rujna do kolovoza, izgleda isto ovako. 


Ravno iza ovog kalendarskog dijela su prazni papiri s prostorom za datum na vrhu. A onda kreće rubrika  za faks. To je prije bila rubrika za profesore pa sam ju morala dobrano oblijepiti. Podijeljena je na dva isto oblikovana polugodišta, što je super za moj 5. i 6. semestar studija. 
Dio počinje rasporedom za prvo polugodište pa sam ga ja ostavila takvim kakav je bio. Prilagodit ću ga dok budem upisivala svoj raspored na fakultetu. Nadesno je bilo još rasporeda i to mi je bilo suvišno pa sam nalijepila Gorjuss papir na koji ću upisati teme i datume seminarskih radova.
Isto sam napravila i sa šestim semestrom, na dijelu za drugo polugodište.


Na prostor gdje su prije bili neki podaci o stručnom usavršavanju sam nalijepila svoje izostanke. Moram ih pratiti jer ne želim izgubiti potpis! S jedne strane mi je jedan predmet (hrvatski), a s druge drugi (talijanski). Ispod je popis predmeta, označena predavanja i seminari, a u markirane prostore ću upisivati izostanke.
Opet sam isto ponovila i sa šestim semestrom. 


Na dio gdje su podaci o učenicima odlučila sam uvesti raspored kolokvija i ispita. Ima dovoljno prostora i da upišem uspjeh i napomenu o svakome. Isto izgleda i raspored za šesti semestar.


Posljednje stranice rokovnika sadržavale su neki smiješni adresar pa sam to otkinula, a ostavila sam samo dva zadnja lista, ona čvršća. Zadnji list sam malo presavinula i zalijepila sam ih selotejpom uz rubove pa sam od toga napravila mali pretinac za post-it papiriće, kojekakve papiriće s faksa, pokaz i slične stvari. Ovaj dio gdje piše ''Sve po špagi!'' sam istrigla iz Ljepote i zdravlja, činio mi se baš primjeren. 


Ovo se trenutno nalazi u post it pretincu. :) 


Naravno, planer još moram malo oblijepiti lijepim slikama, malo više doraditi vanjštinu, ali mislim da je iznutra savršeno praktičan! :)
Ja sam doista zadovoljna svojim malenim DIY pothvatom. Što vi mislite o mom planeru? Kako izgleda vaš planer?


You Might Also Like

12 komentari

  1. Znaš li može li se ovaj planer kupiti u Školskoj knjizi? Ako da, koliko košta? Hvala =).

    Volim one planere iz Dm-a jer imaju dovoljno rubrika iako je meni najvažnije da imaju dane podijeljene na sate, a sjajno je što imaju i ogledalce na koricama. Prije dvije godine sam kupila crveni s burberry uzorkom, a prošle sam godine dobila na poklon onaj s vintage uzorkom. Sada jedva čekam studeni da izbace novu kolekciju =).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da su oni promotivni i šalju se učiteljima u dogovoru sa školom. Možda ih negdje po većim gradovima i ima,.. Ako ne njih, barem sličnih. :D
      Ti iz DMa su predivni, uvijek ih mjerkam, ali novi izlaze tek u prosincu.

      Izbriši
  2. Zanimljiv ti je rokovnik. :) Za ovu 2015. sam također sama napravila rokovnik od lijepe Accessorize bilježnice jer mi se niti jedan Ženski rokovnik nije sviđao (imala sam ih za 2013. i 2014.), a da i iskoristim bilježnicu da mi ne stoji prazna. Mislim da ću i za 2016. sama napraviti rokovnik, sada znam koje sam pogreške napravila kod ovog i kako da ga usavršim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :) Da, najbolje je sam raditi, ustvari, jer nitko ne zna tvoje potrebe/poslove/hobije tako dobro kao ti sam. Nadam se da ćeš podijeliti s greške s nama, da i ja (i čitaoci) znamo na što pripaziti. :D

      Izbriši
    2. Ako će za 2016. ispasti praktičniji od ovogodišnjeg svakako ću napisati post :)

      Izbriši
  3. Ja sam dobio na poklon nastavnicki dnevnik od šk za pocetak rada u skoli kao asistent u nastavi. Zgodan je i praktican. Moram ga jedino doraditi hihi

    OdgovoriIzbriši
  4. Sretno s asistenturom! :D Ja sam radila u ŠK pa sam ga dobila :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala ti.Kak si došla do posla u šk. Ja sam prije pratio natječaje, ali samo naišao na jedan natječaj i za to tražili radno iskustvo eh. Radila si preko studenskog servisa ili.

    OdgovoriIzbriši
  6. Preko student servisa sam radila :D

    OdgovoriIzbriši