Back to school specijal #3 (MakeUp preporuke)

15:11

Školu sam završila prije dvije i pol godine, ali moja šminkerska rutina se nije mnogo promijenila na fakultetu. Za nastavu uvijek nosim jednostavnu, ali temeljitu šminku. Nažalost ili srećom, nisam netko tko samo natracka malo maskare i rumenila pa ide dalje. Iako se divim takvim ljudima. U nastavku ovog posta opisat ću vam svoju rutinu i ispisati svoje šminkerske favorite. Krenut ću redom, od podloge pa dalje.

1. Catrice Camouflage Cream



Prva stvar koju uvijek nanosim odmah nakon svoje jutarnje njege lica je Catrice Camouflage Cream. To je proizvod kojeg mi ne smije nestati, uvijek mora biti rezerve. Kako imam kožu sklonu aknama, imam i ožiljke od vodenih kozica, jedino ova kamuflaža za mene ima zadovoljavajuće prekrivanje. Nakon nje, puder mi ljepše sjedne, ten izgleda jako ispeglano, a ona ne miče s mjesta tijekom cijelog dana. Uvijek uzimam najsvjetliju nijansu jer mi je svaka druga pretamna. Za cijenu od cca. 30ak kuna imam proizvod koji funkcionira za sve, osim za podočnjake. Ali jako se veselim novoj kamuflažu čiju sam recenziju pročitala na blogu naše drage Martine Dear Skin. Ako ona kaže da joj je odlična, ja uopće ne sumnjam. 

2. Maybelline Affinimat



Maybelline Affinimat tekući puder obično zadovoljava moje svakodnevne potrebe što se podloge tiče preko zime, a ovog ljeta sam ga zamijenila Catrice Nude Illusionom. Affinimat puder je srednjeg prekrivanja, tekuće teksture, lijepo matira i lijepo sjeda na moju mješovitu kožu. Na obrazima trebam dodatno matiranje, ali to nije ništa novo. Za važnije prigode posežem za skupljim puderima, ali Affinimat brzo trošim pa mi je cijena od 60ak kuna (+ česta sniženja) prihvatljiva. Koristim i puder u kamenu iz iste linije i njime sam jako zadovoljna. 

3. Avon Ideal Luminous Blush, Classic aura


Inače nisam fan konturiranja za dnevne potrebe. I, budemo iskreni, nemam toliko vremena svakog jutra. Zato mi je jako važno imati rumenilo lijepe nijanse. Prošle godine sam najčešće koristila Avon Ideal Luminous rumenilo u nijansi Classic aura, a na drugom mjestu isto stoji njihovo rumenilo u nijansi Soft plum. To su rumenila lijepih čistih boja, nisu jako shimmerasta, a bez problema odrade više od osam sati na licu. Nisu baš previše pigmentirana, što mi je super. Ne želim ujutro, onako pospana, pretjerati pa hodati kao klaun. Cijena im je oko 60 kuna, ali vrijede tih novaca. Osim što su u svakom pogledu savršena, imaju jako elegantna pakiranja, nisam ih još ni do pola potrošila. 

4. Avon uvijač za trepavice


Dugo sam zazirala od uvijača. Imala sam neki strah, ne znam zašto. Posve neobjašnjivo, imala sam osjećaj da će mi iščupati trepavice. Sve dok jednom nisam na poklon dobila Avon uvijač. Od njega se ne odvajam. Jako je lagan za korištenje, guma na donjem dijelu ga čini manje opasnim u mojim mislima, a lijepo sjeda u ruku i radi svoj posao. Ne znam koja mu je bila cijena, ali, kao poznavatelj Avona, mislim da nije više od cca. 30 kuna. U njega se doista kunem.

5. Avon SuperShock maskara

Još jedan Avon! :) Da, najdraža maskara na svijetu mi je upravo SuperShock. Znam da je mišljenje blogera generalno različito kad je u pitanju ova maskara, ali ja sam zadovoljna njenom jako crnom bojom, četkicom koja je svugdje jednake širine (iako mi je trebalo vremena da se na to naviknem). Odlično mi produži trepavice i daje im pristojan volumen. Potrošila sam već nekoliko pakiranja i trenutno trošim ovo zadnje koje me na nekoj akciji koštalo svega 35 kuna. Dodatan savjet po pitanju Avona: Čekajte akcije, uvijek ih ima.

6. S-he Dip Eyeliner

Inače sam obožavatelj tuša na očima i to mi je najbrži način da ih istaknem. Lani sam često koristila Essence Liquid Ink, ali ovog ljeta sam isprobala S-he Dip tuš za oči i ostala oduševljena. Njegova čvrsta četkica bolje mi odgovara od bilo koje druge, a tako je crn i postojan i nikad mi se nije dogodilo da mi je ispucao na kapcima. Košta manje od 30 kuna u DM drogerijama i za njega imam samo lijepe riječi.

7. Maybelline Color Tattoo, Permanent Taupe


Ne, ne koristim sjenila za oči svaki dan, ali Maybelline Color Tattoo u nijansi Permanent Taupe uvijek imam uza se. Naime, on je moj savršen proizvod za obrve. Inače sam nadarena gustim obrvama koje mogu oblikovati kako god želim, ali volim ovaj proizvod jer se lijepo blenda (uz pomoć Essence kosog kista), nije napadan te imam osjećaj da bi se mogao usporediti i sa popularnim ABH dipbrow pomadeom. Cijena mu je oko 50 kuna, a ja svoj imam već nekoliko mjeseci. Uz svakodnevno korištenje, potrošila sam tek malo više od pola.

Ovo su osnove moje svakodnevne šminke. Usne i oči dodatno ukrasim ovisno o raspoloženju, ali odavde se počinje. Recite mi, koji su vaši favoriti? 




You Might Also Like

6 komentari

  1. Nisam ni jedan ovaj proizvod probala osim maybelline color tatto u crnoj nijansi...njega koristim kao eyeliner jer je zaista postojan, po vrucinama mi niti jedan ne izdri a da se ne preslika na gornji dio kapka jedino color tatto tu uspjeva...jos si planiram kupiti u plavoj i ljubičastoj boji, jer zaista su vrh

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Color Tattoo su mi općenito genijalni :) Isprobala sam ih nekoliko i nijanse su lijepe, trajne, pigmentirane :D

      Izbriši
  2. Ne moze se usporediti s ABH jer imam Dipbrow u nijansi Taupe i ovo sjenilo. Nebo i zemlja. Maybelline je doslovno sivo naspram ABH. Meni je Dipbrow savrsena nijansa, nije smede, nije sivo kao Maybelline, obozavam ga. Ja ostajem pri Essence tusu a ostalo vise manje imam druge brendove.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A nisam imala ABH. tu sam informaciju pročitala na nekom od blogova. :) Meni nije sivo, malo se potpomognem mat sjenilom u svjetlosmeđoj boji iz Sleek palete Oh, so special :)

      Izbriši
  3. Soft plum mi je toliko krasno rumenilo da ga moram nabbaviti čim budem u prilici :) Inače ja sam jedna od onih osoba, maskara, korektor, rumenilo i odoh..nikad nisam bila nešto strpljiva ujutro sa šminkom xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I Soft Plum i Classic aura :) Oba mi lijepo sjednu na kožu, odgovaraju boji puti, traju :) baš ih volim :D

      Izbriši