Instagram profili koji nadahnjuju

21:50

Instagram mi je trenutno najzanimljivija društvena mreža. Jako često visim na njemu. Ne zato što uhodim ljude i gledam što rade poznati i slavni. Zapravo, od slavnih pratim jako malo ljudi. Više mi služi tome da se nakupim inspiracije, lijepih slika i pozitivnih tekstova od nekih djevojaka na koje sam posve slučajno naletjela. Tako dugo ih pratim da se već osjećam kao da se poznajemo i kao da su mi bliske. Zapravo, ne poznajem nijednu. Ali količina ljubavi i kreativnosti koja se širi s njihovih profila je čarobna. U nastavku vam ostavljam nekoliko adresa na koje svratim po nekoliko puta dnevno.  

https://www.instagram.com/ivanagranic/ - Moj Instragram profil 



Matea Mihaljević krije se iza profila Pegi Su. Na njen sam profil naletjela prije neka dva mjeseca, sasvim slučajno. Zadržala me činjenica da je sestra spisateljice Martine Mlinarević Sopte koju obožavam. A onda sam shvatila da im je talent obiteljska stvar i dio genetskog koda. Naime, i Pegi piše jednako lijepo, a trenutci koje uhvati na svojim slikama odišu jednostavnošću, čarolijom i ljubavlju kakva se nalazi samo u bliskoj mi Hercegovini. Ljubav je njen ključ. Slike su prepune svih oblika iste - ljubav prema suprugu, obitelji, moru, prirodi i životu. A nekidan me rasplakala pisanjem o ljubavi na daljinu! Pogađa baš gdje treba! Pegi mi je veza sa svim mojim raseljenim i izgubljenim Hercegovcima, Pegi mi je prekrasno sjećanje s Blidinja i Kupresa! :)


Iva Čuljak pokretačica je Instacademya, radi prekrasne turbane... Al' ono zbog čega se na njen profil neprestano vraćam - ta je žena zmaj! Ne poznajem je, naravno, ali sa slika je jasno kako je neviđeno snažna, brutalno iskrena u životu i prema životu. Ona nikad ne mulja, slika svoju stvarnost - i pritom je uvijek iskonski predivna. U tekstovima razvaljuje - od sjete, od sreće ili tuge. Uvijek iskreno, uvijek izravno i uvijek borbeno. Izaziva mi goleme nalete energije i inspiracije. Tako ju je lako voljeti. 


Hana je ime koje je već svima poznato, vrijedna novinarka priznata u cijeloj regiji. Međutim, njen Instagram profil nova je priča o njoj. Ovo je malena životna freska, neposredna, iza televizijske kamere i ispred životne kamere. Izuzetno lijepa žena, fitness motivacija, jako izgrađena stila i izuzetne karijere u uzletu. Svakodnevno odem i vidim što ima nova, a tekstovi i njihova otvorenost me uvijek ostave bez riječi. Dojme me se više i od same fotografije. Posebice su mi dragi oni koji nose društveno važnu poruku i lekciju koju netko ovom svijetu doista i treba očitati. Hana se usudi, u tome je stvar. :) 


Ako želite inspiraciju za trening i promjene stila života - na mene je strašno utjecala Martina Boščić, studentica, fitness instruktorica i prava posvećenica zdravog života. Najčešće objavljuje slike zdrave hrane i treninga. Divna je, i samo čekam zgodu da si od nje naručim plan prehrane. Snaga volje pršti iz slika. Sve stiže i zbog toga joj se strašno divim. A i kad ju vidite - tako je lijepa da ne možete ne lajkati. Klanjam se do poda zbog tolikog rada na sebi! :)

Da imam petu adresu na koju idem svaki dan - rekla bih. Htjela sam da ih bude pet, ali zapravo su samo ove četiri trajan i nepresušan izvor inspiracije za mene. :) 

*Slike vam neću stavljati iz samo jednog razloga - da odete i posjetite profile ovih prekrasnih žena!

Preporučite mi još neke? Koje su vaše omiljene dame s Instagrama? 

You Might Also Like

4 komentari

  1. @divaisback
    @noorofmyeyes

    pogledaj i javi :) <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Diva is back mi je divnaaaaa! :) Ima predobar stil djevojka :D

      Izbriši
  2. evo nekih od meni zanimljivih :)
    adidundo
    amadea_dashurie
    kayla_itsines
    tanja_medic
    carlibel
    palecanvas

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pratim Amadeu, prekrasno se šminka. Kayla je totalno fitness inspiracija. Baš želim isprobat ovaj njen plan. Carline videe gledam već dugo, kako je lijepaaaa :D I, naravno, naša Pale Canvas, isto genijalna :D

      Izbriši