Komplimenti su gratis!

21:26

U posljednje vrijeme sve više volim ljude. To bi značilo da se krug ljudi i odnosa oko mene konačno zarotirao onako kako je trebao. Prvenstveno obitelj i dečko, potom moj uži krug prijatelja, a naposljetku i moje kolegice od kojih sam se uz neke jako emotivno vezala i ne želim zamisliti kako će mi dogodine u Zagrebu biti bez njih. I ovaj blog me ispunja enormnom količinom pozitive. Znam, ne fotkam najpreciznije na svijetu, ne stavim uvijek tuš baš onako, kao po špagu, ali toliko uživam u ovom malom prostoru da je to čudesno! 
I dok sam doista u ovoj čistoj fazi, stalno imam potrebu darivati ljude oko sebe. Naravno, nemam baš novaca za sve one poklone koje želim dati. Ali, čovječe, imam jezik ... i studiram jezike. Mislim da nema slađeg, bržeg i jeftinijeg načina da se daruje ljude od komplimenata. Iako se čini da niste darovali jer niste mnogo uložili, komplimenti, naročito kod žena (ali i kod muškaraca) znače jako, jako puno. Jedino bitno je da su od srca. U ljepši papir ne mogu biti umotani. Promotrite samo lice čovjeka koji primi kompliment! Nasmijat će se isti čas, makar samo da pristojno zahvali! :) 
Ne, ne mislim baš da trebamo brbljati okolo stvari koje ne mislimo - ali ako netko ima divan ruž, genijalnu frizuru ili savršenu haljinu - pa treba to reći. Grijeh je da lijepe misli ostanu zatočene iza usana. Pogotovo ako na licu onog drugog evociraju čisti, iznenađeni i prekrasni osmijeh. 


Dragi mi je nekidan rekao da smo mi žene previše okrutne jedna prema drugoj, da muškarci vole svoj čopor više nego mi žene svoj kokošinjac. Ne znam, mislim da što sam zadovoljnija sobom - to sam blaža prema drugima. I oprostite mi ako generaliziram, ali mislim da je tako kod većine žena. Žena zadovoljna samom sobom nikada neće onoj drugoj mjerkati bokove. A žena nezadovoljna sobom će se uspoređivati. Ili raditi na sebi, ako ima volju i zdravu motivaciju. Sudim se po sebi. Kad se dobro osjećam, ne bavim se tuđim manama. Sve je ljepše i sve ima ljepotu koju treba uočiti. 

Upravo prethodne misli su razlog zbog kojeg nastojim (još uvijek ne uspijevam potpuno) ne reagirati burno na ružne riječi. Tko neargumentirano komentira loše stvari? Onaj nezadovoljni, učahureni i nesretni čovjek. Njemu treba veliiiki grupni zagrljaj jednom. :) 
Naravno, ne mislim na zdrave i suvisle komentare, makar bili negativni. Mislim na obične gluposti koje zamjeramo jedni drugima - iz vlastite frustracije. Možete misliti da se ja samo dobro tješim, a možete usvojiti moju teoriju i početi širiti lijepe riječi. 

Moja prva učiteljica ikad često je govorila da lijepa riječ i zlatna vrata otvara. To doista je istina. Lijepe riječi otvorit će milijune vrata i milijune srca samo za nas! I ne treba biti vješt s riječima, literarno nadaren ili što ja znam... Treba samo željeti. Da date kompliment ne trebate čekati Bipin Happy Weekend, a za ljepotu cure pokraj vas možete učiniti jednako kao da joj poklonite Revlon Colorstay. 

Opet sam napisala lud post. Ništa, iduća dva dana čekaju vas normalniji postovi, obećajem. :) 
Pozdravljam vas. Imajte uvijek pune džepove dobrih riječi! :) 

You Might Also Like

10 komentari

  1. Jako lijepo sročeno. I u sridu. ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Slažem se s tobom. Kad god mogu dajem komplimente, tako npr. pohvalim nekoga što lijepo izgleda, kažem bravo kad nešto dobro napravi, ili sva čast... Isprva su me čudno gledali, ali to me nije zaustavilo. Treba širiti pozitivu. Tako kada komentiram uvijek pronađem nešto lijepo za reći o postu jer ipak u to treba uložiti truda. Ako u nešto nisam dovoljno upućena ili mi se baš ne sviđa radije ne komentiram jer znam kako to utječe na samopouzdanje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, baš tako. Radije šutim, glupo je komentirati tako :D

      Izbriši
  3. Super post :) Treba širiti pozitivu, u tome se u potpunosti slažem s tobom :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Lijepo napisano, treba uvijek traziti pozitivno kod onoga drugoga pa cak i kad je npr. osoba hejter i negativna, mozda se promijeni :) ali isto tako kod sebe, to je mozda meni najteze, al ako pocnes misliti pozitivno o sebi jednom ces i povjerovati da si super bas takav kakav jesi :)

    OdgovoriIzbriši