Zašto volim jesen?

18:00

Uskoro ćete, ako već niste, na ovom ćete blogu uočiti mnogo postova koji su sadržajno više moje brbljanje o životu i svijetu, nego konkretna tema nekog bloga. Ali baš zato da bih o tome mogla brbljati sam i napravila svoj blog. :D No, dobro, jutros sam ugledala i prvi opali list ispred kuće. Jedan jedini, ali uskoro će ih biti više. A od mene nitko sretniji!!! Dakle, danas ću vam, time nadahnuta, navesti razloge zbog kojih sam apsolutno i nepovratno zaljubljena u jesen.


1. Novi početak

S obzirom da sam studentica, moja godina počinje u listopadu. To je moj novi početak, moja nova godina. Padaju odluke, promjena frizure je već pala, kupuje se nova garderoba, nova kozmetika i novi materijali za fakultet. Nema veće sreće nego kad sobu ispuni miris novih knjiga, bilježnica, a na stolu poredani markeri, flomasteri, nova pernica (još uvijek imam pernice, i nemojte se smijati, imat ću ih i nakon faksa), novi rokovnik, raspored sati. Sve je tako novo i svježe, a nema osjećaja koji mi daje više energije i poleta. Kao da u svakom rujnu/listopadu krećem u novo osvajanje svijeta.

2. Povratak u Split

Moja obitelj živi u Imotskom i tu provodim ljeto. Studiram u Splitu pa tamo živim dok traje akademska godina. I u Split sam zaljubljena. Volim more, buru, svoju staru zgradu od faksa i svoje kolegice. Jedva ih čekam opet vidjeti da nadoknadimo propušteno na pauzama. Volim i jednostavne šetnje po gradu, obilaske mjesta koja sam vidjela stotinu puta i traženje nečeg novog u njima. Da, na jesen opada i broj turista, nije više toliko natrpano pa se lakše diše. 

3. Vrijeme za nove modne priče

Inače sam obožavatelj tamnih boja, naročito tamnocrvene boje koju u jesen volim na džemperima i na usnama. Polako stiže vrijeme slojevitog kombiniranja odjeće. Najdraže mi je nositi suknje, guste čarape i čizmice, a veliki sam ljubitelj kaputa i šalova pa se polako pripremam i za njihovo vrijeme. 


4. Nove sezone serija

Jako, jako volim gledati serije, a njihove nove sezone stižu baš nakon ljetnih pauza. To su divne vijesti za ovolikog obožavatelja. Jedva čekam situacije u kojima u kasno poslijepodne pripremam kakao, valjam se po kauču i radim maratone. Preko tjedna je malo prilika za takvu vrstu zabave, ali vikendom se često desi da otkažem sve što se otkazati da i provedem dan sama sa sobom i omiljenim likovima

5. Vrijeme za nove knjige

Vraćam se u Split, a ne gine mi članarina u gradskoj knjižnici koju namjeravam iskoristiti maksimalno. Nadam se da ću više čitati. Nakon faksa mi se ponekad ne da, ali volim se natjerati na nekoliko stranica svaki dan, barem za dušu.

6. Mnogo pokrivača na krevetu

Obožavam spavati pokrivena do ušiju. Ljeto i nije baš pogodno za takve slatke gušte, ali na jesen i zimu volim spavati pokrivena dok kiša pljušti, pljušti...


7. Jesenske kolekcije kozmetike

Na jesen većina kozmetičkih brendova izbacuje svoje kolekcije ispirirane upravo ovim slikovitim godišnjim dobom. Tako se radujem zemljanim tonovima sjenila, tamnim lakovima i tamnim ruževima da to nisu istine. Već lagano škicam slikice i radim listu želja. :) Dodajem i mirisne svijeće iz Candlelanda ću poharati čim se primaknem Zagrebu! :)


Nadam se da su vam moji razlozi bili dovoljni da se barem malo poveselite dolasku jeseni i da preživite stres zbog kraja praznika.
Volite li vi jesen? Čemu se radujete?

Izvor slika: Pinterest




You Might Also Like

8 komentari

  1. Ovo je kao da sam ja pisala. Osim faksa, s tim sam gotova, ali da i dalje imam hrpu slatkih notesa i olovaka iz Offertissime ;) Prvo na mojoj listi bile bi boje i sve te bogate nijanse crvene, smeđe, žute, što vani, što u novim kozmetičkim kolekcijama. One po buticima mi nisu toliko drage, jer većinom vladaju siva i smeđa, koje mi ovako blijedoj nikako ne stoje. Isto se veselim kiši i dekici, novim knjigama, toploj čokoladi, kestenju.. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ah, nikako ja do Offertissime pa nekako završim na skupljim mjestima :D al' za takve sitnice mi nije žao dati lovu :D

      Izbriši
  2. lijep post :D
    dijelimo mnoge razloge za sreću što dolazi jesen :D
    i meni ove godine opet počinje faks :D nova roba, nova kozmetika, nove serije,,, ljepši zrak, kesteni,,, ah :D najljepše godišnje doba <3

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja nisam baš od jeseni jer volim ljeto pa želim da traje čim duže. Ali volim kad krenu serije :D Ima čari u prirodi tokom jeseni, ali u rijeci je stalno kiša pa nije to to :(

    OdgovoriIzbriši
  4. Post je super :)
    Vidin kako imamo slicne stvari koje nas vesele tokom jeseni...
    Dolaze kise, džemperi, puuuno toplih boja <3
    Nadam se i tvojem skorijem postu o modnim kombinacijama tokom jeseni jer sam malo izgubjena u tom slojevitom oblacenju, a do sada su mi tvoji savjeti puno pomogli (pratim te i na Sminerici)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti na praćenju :* i lijepom komentaru :)

      Izbriši