Avon Clear Skin maska s 0,5% salicilnom kiselinom

12:45

Kako ide ljeto, a ja imam sve manje volje hodati zacementirana puderom... Došlo je vrijeme za pojačano ulaganje u preparativu. Sestra mi je postala Avon Lady pa me odlučila počastiti njihovom Clear skin maskom s 0,5% salicilnom kiselinom. Inače jako volim maske za lice, pogotovo one koje ''odlijepljuju s lica''. To je dio mog opuštanja i baš uživam u procesu pa me poklon baš obradovao. Cijena joj se vrti oko 40-50 kuna, ali mislim da je jako često na dobrim popustima pa ju je ona naručila za nekih 25 kn. Ova je maska već standardni dio njihove ponude, mislim da je gotovo uvijek ima za naručiti. 


Najviše me razveselilo to što je sa salicilnom kiselinom koja pozitivno utječe na probleme s prištićima. Iako, uvijek sam oprezna s njom jer jako isušuje kožu pa nakon nanošenja maske stavim bogati sloj kreme.  
Avon kaže da maska dubinski prodire u pore i čisti ih te uklanja masnoće. U sastojcima dominira voda, ali ima i svašta nešto dodatno. Gle, budimo realni, prirodnu masku dobijemo doma kad miksamo. :P Sve drugo ima i vrline i mane u sastojcima, ali ja jednostavno volim isprobati. 



Avon kaže da je maska prikladna za sve tipove kože, a ja ipak smatram da je malo preagresivna za suhokošce. Ja imam mješovitu do masnu kožu i baš mi je taman. Naravno, njome ne smijete ići preblizu očiju, klasika. 


Pakiranje je klasično, tubica od 75 ml. Morate ga potrošiti u godini dana. Da se lijepo dozirati tubom, a kad maska dođe pred kraj, vjerojatno ću prorezati gornji dio tube i pokupiti ostatke. Već sam navikla. Znam da nije higijenski, ali uvijek to napravim ako mi se proizvod sviđa. :P I, da, nastojte odmah obrisati viškove koji ostanu na čepu. Kasnije se skore i postane odvratno.


Maska je sivo - crna. Iako je na dodir dosta gusta, na licu ne ostaje toliko gusto. To jest, bude nekako tamnosiva na početku. Pošto je gotovo nemoguće ravnomjerno je nanijeti, izgledate malo kao da ste upali u blato. Miriše na glinu, ali ne previše intenzivno. Miris se osjeti isključivo kad ponjušite tubu. Dok je na licu, miris se ne osjeća. 


Na slici ispod je maska na početku procesa. Nanosim je u jako tankom sloju zbog salicilne kiseline. Baš sam kao malo prase. I samo mi pokušajte napisati da sam ružna i kako me nije sram staviti ovakvu fotku. Posao blogerice nije biti lijepa, već realna. Ja sam stvarna, imam prištavo lice i okej mi je slikati se takva dokle god to služi nečemu. :D


Ovo je maska pri kraju sušenja. Sad je već siva i vidi se kako je ušla u svaku poricu. Dio na nosu još nije bio suh, ali uskoro se osušio i on. Treba joj niti 10 minuta da bude potpuno suha. Ova maska se neće odlijepiti s lica sama. Morate je isprati toplom vodom. Naravno, kad se smoči opet postane crna pa računajte na nered u umivaoniku. 


Na samom kraju, dojam! Lice je nakon maske vidno odmornije. Osjećaj je kao da dišete opet, pore su potpuno čiste. Koža na dodir nije onako čarobno mekana, ali osjećaj je božanstven. Crvenila su relativno umirena. Naravno, maska ne čini čuda. Međutim, u ritmu stavljanja 2-3 puta tjedno, vidim poboljšanje. Jako, jako sam zadovoljna kupnjom. Prvenstveno, stvar je u tom nekom divnom osjećaju koji ostavlja na koži. Genijalno! Avon me nikad ne razočara! 


Jeste li vi isprobale ovu masku? Koja je vaša omiljena maska? 




You Might Also Like

1 komentari