Maybelline Super Stay tekući puder (recenzija)

18:03

Ponestalo mi je pudera. Svih koje imam u isto vrijeme. Kad se ima - ima se, kad se nema - nema se. I tako sam se zaputila u Bipu u nedjelju popodne (Na kraju Rive radi!), sva živčana. Kad tamo dobre vijesti. Novi Maybelline SuperStay tekući puder 30 % snižen do kraja travnja. Nisu imali testere, ali odlučila sam blefirati s obzirom da sam taman pogledala video svoje najdraže youtuberice Dash of blue


Prva stvar koja mi se jako svidjela je dvostruka folija. Nema teoretske, a bome ni praktične, šanse da ovaj puder netko takne u drogeriji. Toliko je siguran da sam nokat slomila dok sam uklanjala veliku, bijelu zaštitu sa strane. Svaka čast za ovaj potez. 
Puder trenutno košta oko 49 kuna, dobijete 30 ml proizvoda koji morate potrošiti u godinu dana. Dolazi u staklenoj bočici s praktičnom pumpicom. Jedno - jedno i pol istiskivanje dovoljno mi je za cijelo lice. 


Jedina mana je što nigdje ne piše popis sastojaka. Ali to, vjerujte mi, ovom puderu mogu oprostiti. Odlučila sam se za nijansu 20 Cameo. U Bipi nije bilo testera, ali usporedila sam boju iz bočice s nijansama pudera koje sam već imala i znam nijansu. Cameo je nijansa, usudim se reći, ružičastog podtona pa mi odgovara. Iako mi se čini moram pinkicu posvijetliti pa ću si uzeti i neku svjetliju nijansu da miješam. 


Maybelline je obećao 24 sata trajnosti pudera. Također, naveli su da puder ne mijenja boju, nema lijepljenja pudera po prstima i kosi, da je lagan na koži te dermatološki testiran
Da odmah razbijemo jednu laž - neće trajati 24 sata. Mislim, nosila sam ga maksimalnih 10, ali garantiram da 24 sata neće preživjeti. Moja je koža u zadnje vrijeme dosta masna pa sam se nakon cca. 5-6 sati počela sjajiti na obrazima koji su mi trenutno kritična zona. Mislim da bi na nekoj koži koja nije u ovoliko masnoj fazi preživio dobrih 7-8 sati bez popravka. 
Što se prenošenja na prste/kosu/garderobu tiče...I to je krenulo tek kasnije. 
Što se mijenjanja boje tiče, doista ne oksidira na licu. Nisam uočila ni da boja blijedi. 
Je li lagan na koži? Pa ne toliko lagan, ali ni težak. Taman kako treba, ja bih rekla. Recimo da je puno, puno lakši od MaxFactor i Manhattan pudera, ali teži, primjerice, Affinitonea. 


Kad već uspoređujem, reći ću i da je tekstura blago vodenasta, ali opet puno gušća od Affinitonea. Na slici se dobro vidi o čemu pričam. Zlatna sredina. :) 
Finiš koji ostavlja je isto tako sredina - ne potpuno mat, ali bliže mat nego dewy


Sad dolazim do najbolje strane ovog pudera. Čovječe, prekriva kao lud! Pogledajte ovu flekicu flomastera na lijevoj slici. Puder to hendla kao dobar dan! Za moj pojam, nevjerojatno dobro prekrivanje. Ovo je meni dovoljan razlog da odem po drugu bočicu dok je na akciji. 
Ne smeta me matirati ga ponovo nakon 5 sati, ako prekriva ovako kako prekriva. Uostalom, na licu se lijepo razmazuje. Lijepo se nanosi kistom, ali radije ga nanosim Hello beauty spužvicom koja je kopija slavnom blendera. Učinak je isti, ali ona mi skrati vrijeme razmazivanja za pola. 
I za kraj - njegovo veličanstvo na licu!



Jeste li isprobale ovaj puder? Namjeravate li?







You Might Also Like

14 komentari

  1. Sve što si navela o puderu ja se u potpunosti slažem...zaista sam oduševljena puderom pogotovo njegovim prekrivanjem,na koži ne izgleda caky,niti je težak..moja koža je mješovita,t-zona je malo masna,i puder izdrži na licu bez popravljanja 8-9 sati,naravno uz matiranje..to je neizbježno koji god puder stavila, T-zona se nakon 3-4 sata zasija...za puder čista petica...jesi probala njihov novi fiksator?? Ja sam jučer dobila i još nemam dojmove o njemu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, super mi je puder :))) Nisam probala njihov, trenutno imam MakeUp Revolution i super mi je :)

      Izbriši
    2. molim te molzes li mi reci da li se skuplja oko nosa ili oko uta u onim borama?

      Izbriši
    3. Draga Andrijana, nisam primjetila skupljanje u borama oko usana, ali iza 5-6 sati nošenja oko nosa se počeo lagano uvlačiti, iako ništa što blagi popravak ne rješava.

      Izbriši
  2. Cure, znate li mozda koja nijansa ovog pudera vuce na zuto? Meni rozi podton nikako ne odgovara, a bas bi htjela ovog macana? ��

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nažalost, nema testera pa sam jedva i ovu svoju pronašla. :/ Odi do drogerije pa uspoređuj jednu po jednu nijansu s puderom za koji znaš da ti odgovara nijansa. To je moja taktika bila hahaha :D

      Izbriši
  3. Meni ova cameo izgleda poprilicno zuta, ili me oci varaju... Al hocu 😀

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ova je više neutralna do roza, nije žuta. Možda zbog sunca na slikama izgleda tako :)

      Izbriši
  4. izgleda jaaaako dobro, iako koristim samo bb kreme dovodis me u napast da si kupim jednu bocicu ovog pudera za neku priliku di mi treba jako prekrivanje, dok je jos na akciji :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. S obzirom na cijenu sada baš je super povoljan! :D Mislim da akcija traje do kraja travnja. :)

      Izbriši
  5. Kupila puder na tvoju preporuku i oduševljena sam! :DDD

    OdgovoriIzbriši
  6. Baš sam ga neki dan škicala u Bipi, ali nažalost nije bilo nijanse koja mi je po testeru odgovarala :/ Vraćam se idući tjedan u Bipu da završim misiju :D

    OdgovoriIzbriši