Beauty rat #1 (Maybelline the Colossal Volum'Express maskara VS Avon Luxe maskara)

15:04

Kao se namjerim na neku maskaru koja mi odgovara, crpim je do iznemoglosti. Dok mi toliko ne dosadi da je ne mogu očima zgledati. :P Ali u posljednje vrijeme se malo duže mislim kad je riječ o omiljenoj maskari - trenutno u neseseru imam dvije koje su mi savršene. No, ne mogu ostati u dilemi pa sam stavila na papir prednosti i mane mojih dviju kandidatkinja, a vama donosim usporedbu s fotografijama. 
Kao što saznajete iz naslova, jedna je Maybelline the Colossal Volum'Express maskara, a druga je Avonova Luxe maskara.


PAKIRANJE

Maybelline maskara dolazi u pakiranju po kojem su i prepoznatljivi - debeljuškasto, slatko pakiranje. Ovo je žuto i upadljivo pa potraga za maskarom u hrpi proizvoda ne traje dugo. Količina proizvoda je 10, 7 ml, a rok trajanja 6 mjeseci.
Avon maskara ima zlatno pakiranje. Donji dio je mat, gornji sjajan, kao i slova. Osim zlatnih slova, na pakiranju nema ništa drugo. Jako je klasično i otmjeno. Količina proizvoda je 7 ml, a rok trajanja 3 mjeseca. 



CIJENA 

Maybelline maskara košta između 60-70 kuna, ovisno o drogeriji. Ipak, često se nađe na akcijama.
Avonova maskara varira od kampanje do kampanje pa se može pronaći između 50 i 70 kuna. Uzmite u obzir količinu - Maybelline vodi za 3, 7 ml. 

ČETKICA

Maybelline četkica je debeljuškasta, kolosalna, dobro nam znani klasik. Takva je četkica savršena za volumen i to je ono što se od ove maskare zapravo i očekuje. 


Avonova četkica je manja, srednje gustih dlaka. Njena je prednost lakše rukovanje, ali joj je mala da se oko volumena morate malo više potruditi. 


NANOŠENJE 

Kad sam Maybelline maskaru koristila prvi put, maskare je bilo i po obrvama. Logično, četkica je stvarno debela. Međutim, kad se jednom naviknete, prođe i bez mrljanja. S Avon maskarom nisam imala sličnih problema. 

TRAJNOST

I Avon i Maybelline opravdale su moja očekivanja po pitanju trajnosti. Ni jedna ne mrda dok se ne odlučim na skidanje šminke. Međutim, skidanje Colossal maskare ponekad postane noćna mora. To moram napomenuti. I micelarna se na dane teško nosi s tim nitima koje se razvalače. Ali minuta više-manje, ne smeta me to. 

EFEKT 

Na prvoj slici vidite, barem se nadam da vidite, moje sitne, ravne i neugledne trepavice... 


Na slici ispod vidite efekt jednog sloja Maybelline Colossal maskare...


I na posljednjoj slici vidite rezultate jednog sloja Avon Luxe maskare.


MOJ KONAČNI SUD:
Obje maskare vrijede novaca. Svaka ima svoje prednosti i mane. Kao što možete primjetiti, Maybelline nudi volumen koji mi rijetko koja druga maskara pruža. Međutim, Avon nudi takvu preciznost i urednost. Dakle, maskare koristim ovisno o tome koji efekt želim postići. Za svakodnevni look, koji zahtjeva brzinu, urednost i minimalizam, biram Avon. Za malo drame na očima tu je Maybelline. 
Dakle, od ovog trenutka imam dvije omiljene maskare! :)

Koja se vama više sviđa? Imate li ijednu od njih?





You Might Also Like

4 komentari

  1. Meni se Avon više sviđa.
    Ja imam Essence Big Lashes I L'Oréal Paris maškare otvorene i njih trenutno koristim.
    a Avonova mi je još u originalnom pakiranju. Neću je otvarati dok ne potrosim ove dvije.
    Nije kao tvoja Avon maskara nego koliko ja mislim i znam, njihova "klasična" maskara.
    Ne mogu točno napisati ime jer mi nije sad pri ruci.

    OdgovoriIzbriši
  2. Avonova ti ljepše izgleda..imaš krasnu boju očiju! :D

    OdgovoriIzbriši