Essence/Catrice haul + Giveaway

19:19

Sigurno ste i same vidjele da su se Essence i Catrice police u posljednje vrijeme popunile raznim novitetima. Šareni, lijepi i niskobudžetni. Neke od njih isprobala sam i ja. Podijelila sam ih na kategorije radi lakšeg snalaženja. Pa krenimo onda!

A) OBRVE

1.) Essence Eyebrow gel za oblikovanje obrva stigao mi je u nijansi 01 brown. S obzirom da mi je boja kose smeđa s plavim pramenovima, pokazala se kao pravi pogodak. Nije previše tamna, a intenzitet ovisi o pritisku kojeg napravite kistom. Iako na slici pakiranje izgleda jako maleno, u stvarnosti je veće i teže. Količina je 3,0 grama, a proizvod morate potrošiti u 6 mjeseci. Cijena mu se kreće oko 26 kuna. 



Tekstura proizvoda je iznenađujuće kremasta. Baš me iznenadilo kad sam zagrabila kistom unutra. Nanosi se lijepo i ravnomjerno. Ali ako ste neoprezni s kistićem, može se dogoditi da u obrvi imate ''grumenčiće proizvoda''. Radije uzimajte proizvod više puta i popunjavajte lagano jer prevelika količina radi više štete nego koristi. 


Na slici ispod možete vidjeti moje obrve uređene ovim Essence gelom. Dakle, popunila sam njime lagano i samo ih počešljala. One su prirodno jako debele i ne treba im veliko precrtavanje, ali uz jači pritisak kistom možete ih iscrtati jako precizno. 
Što se trajnosti tiče, maksimalno vrijeme nošenja mi je nekih 10-11 sati. Nije mrdnuo s mjesta! Dokle god ga nisam uklonila micelarnom, stajao je kao prvog trenutka. 
Sigurna sam da ćete tražiti usporedbu s proizvodima istog tipa iz skupljeg ranga (ABH, npr.). Nažalost, nemam konkretnu usporedbu. Nisam imala takav proizvod (još), ali ovaj je za moje potrebe i više nego dovoljan. Greške njime se jako lako poprave, nije teško kontrolirati ga na kistu, ne miče se. Zbog kontrole pritiska i pigmentacije, nije teško (čak ni meni!) dobiti one ombre obrve s Instagrama. Mislim da je odličan način da se uloži 30ak kuna!

                              

2.) Catrice Velvet BROW POWDER Artist stigao mi je u nijansi Blonde brows are a girl's best friend. Zapravo, izgleda kao dvostrana olovka. S jedne strane nalazi se spužvica kroz koju izlazi proizvod, a s druge strane četkica. Za 32 kune dobijete 0,45 grama proizvoda koji morate potrošiti u roku 6 mjeseci. 


Na slici ispod vidite boju kako izlazi kroz spužvicu i dozira se pritiskom te četkicu. Pigmentacija mu je slabija, a zbog same strukture spužvice nije tako lako biti precizan. Originalno je proizvod i namijenjen curama manje zahtjevnih obrva i onima koje traže samo blago popunjavanje. Ujutro, kad nemam baš previše vremena prvo obrve popunim s dva nanosa u rubovima, a potom s jednim u unutarnjem kutu obrve i blendam četkicom da se sve ljepše stopi. 
Kao što možete vidjeti na slici ispod, moje su obrve malo previše sive za ovaj proizvod pa izgledam nekako čudno. Ili je stvar navike, možda.
Ipak, proizvod mi je na obrvama ostao cijeli dan (slika je slikana oko 17 h poslijepodne). Ono što od proizvoda obožavam je četkica. Čvrsta, dugačka, praktična, oštro zagladi. Za nju imam samo riječi hvale!





B) NOKTI

1. Essence studio nails Growth Booster je prozirni lak za nokte koji bi trebao pospješiti rast noktiju te ih ojačati. 8 ml proizvoda (s rokom trajanja 36 mjeseci) platit ćete oko 16 kuna. Dosada nikad nisam bila probala Essenceov lak za rast noktiju i uvijek sam ostajala na sigurnom Evelineu s obzirom da su moji nokti potpuna katastrofa i odbijaju eksperimente. 
Ipak, razveselio me ovaj lakić jer rijetko nosim obojene nokte na rukama. Uvijek sam s prozirnim lakom jer perem suđe, stan i sve ostalo pa lak ubrzo ostane oguljen i to onda mrzim. 


Četkica koja dođe uz lak je klasična Essence buckasta četkica, ali s malo dužim aplikatorom. Jako je lako rukovati i s njom i s lakom koji se suši rekordno brzo. 


Na slici ispod možete baciti oko na sastav!


Na slici ispod vidite moje nokte prvi dan tretmana (prije dva dana). Odlučila sam lak stavljati 3 dana sloj na sloj, a onda ponavljati proces. Sve što zasad mogu reći je da me nokti nisu boljeli od laka te da je sjaj koji ostaje na noktima krasan. Pogotovo drugi sloj. Kao da ste napravili cijelu manikuru. Ovom lakiću i njegovim učincima ću posvetiti zaseban članak kad vidim koliko će čvrsti i dugi noktići postati. 



2. Essence 3in1 profi nail pen odmah je privukla moju pažnju i postala mi omiljena stvar iz seta. Znači, mislim da je ovo sve što su moji nokti čekali! S obzirom da ih lakiram rijetko, kad ih lakiram - laka bude posvuda. Na prvi pogled - komplicirana stvarčica koja košta oko 26 kuna. Što nudi? Potiskuje kožicu, skraćuje nokte i popravlja nered koji napravite lakom za nokte! 


Kožica se potiskuje kapicom. Sigurno se pitati je li taj proces, izveden čisto mehanički, postaje bolan? Ne, ukoliko prije namačete nokte u toploj vodi par minuta. Onda kožica biva potisnuta brzo i lako. Rašpicom korigirate oblik. Međutim, veća rašpica je dobrodošla, barem za moje nokte. Ovu štedim za sitne i brzinske popravke jer je fina i oštra. Ovaj dio koji izgleda kao bijela olovka (a zapravo bih rekla da je tvrđa spužva namočena otopinom koja je nalik acetonu) ispravlja greške koje počinite lakom za nokte. Posebice je dobra za dijelove uz samu kožicu koji često ostanu ''upackani''. Uz sve to, dobiju se i tri dodatne spužvice koje je zgodno promijeniti jer se jedna brzo uprlja ili otupi. 
Stane u svaku torbicu i super je za sve brze akcije oko noktiju. :) Volim, volim, volim!


3. Essence gel lak za nokte stigao mi je u nijansi 52 Amazed by you. Što se još ima reći o ovim gel lakovima, a da već nije rečeno, zapravo? Čak i na mojim rukama koje se ne štede vode i sredstava za čišćenje izdrže tri dana. Četkica je ista ona bucka koja lijepo sjedne u ruke. Lak se nanosi ravnomjerno, a za potpuno prekrivanje mi je (barem u ovoj nijansi) dovoljan jedan sloj. Što se tiče sušenja, ovom gel lakiću ipak volim dati 20 minuta mira. Gust je, prirodno je da mu treba malo više vremena. 


 C) OČI 

1. Essence 2in1 eyeshadow & liner jedna je od stvarčica koje nisam imala nikada prije. Moja nijansa zove se 06 she's got the mauve. 3,5 grama proizvoda u debeloj olovci dobijete za 17 kuna, a rok trajanja mu je godina dana. Olovka funkcionira na princip odvijanja i nema oštrenja, a poklopac gurnite jače, da škljocne. 



Sama nijansa je ljetna, smeđa sa srebreno-zlatnim šljokicama. Essence je naveo kako je proizvod vodootporan, a ja bih rekla da je ipak djelomično vodootporan. Dio će se skinuti vodom, a za ostatak će vam trebati micelarna. 
Ja ovaj proizvod namjeravam koristiti kao olovku, zbog boje koja predivno ide na plave oči. Kao sjenilo se malo teže blenda s ostalim sjenilima, ali uz nešto malo truda izgleda jako lijepo. 


Sigurno se pitate i kakvo je u akciji:



D) OBRAZI

1. Essence Blush Ball u nijansi 10 peach candy zapravo je zapečeno rumenilo u preslatkom pakiranju. Osvojila me prekrasna kutijica, za početak. Kuglasti je oblik zapravo namijenjen izravnom nanošenju na lice. Cijena ovog slatkog rumenila je oko 26 kuna, za 2 grama proizvoda koji morate potrošiti u 12 mjeseci. Nijansa balansira između breskvaste i roze, a dominira predivni shimmer. Ljeti volim da šljašti sa svih strana pa ovaj proizvod koristim kao highlight. 



Tekstura mu je svilenkasta i lako se hvata za kist. Dovoljan je i blag dodir. Što se trajnosti tiče, na mom licu stoji oko 4 sata nakon čega počinje lagano blijediti, ali shimmer ostaje do samog kraja. 


Na swatchevima u suncu se jako lijepo vidi dominacija tog sjaja koji me osvojio na prvu. Osim na obrazima, super je i na unutarnjim kutevima oka. 


2. Catrice Blush Artist Shading Palette je već dugo bila na listi mojih želja, ali s obzirom da doista imam rumenila svih boja, opirala sam se kupnji. Izgleda da nam je ipak bilo suđeno. Stigla mi je u nijansi 020 CorAll I Need.  Inače smatram da su Catrice rumenila najbolja rumenila drogerijskog ranga, doista. Ova paleta me nije razočarala. Cijena palete je još nedavno bila 36 kuna, a mislim da nije ni poskupjela od mog zadnjeg škicanja. Težina palete je 10 grama, a male su šanse da ju potrošite u predviđenoj godini dana. 


Prva nijansa slijeva je živa, ružičasta boja diskretnog shimmera. On je puno očitiji u paleti nego na samom licu. Srednja nijansa je, rekla bih, mat finiša i breskvasta je. Ovih sam ju dana junački isforsirala kad god sam se šminkala! Sjajna je! A nijansa s desne strane slike je najmanje pigmetnirana, nježna koraljna boja. Kad malo pocrnem, stajat će mi. Zasad se još uvijek držim srednje. S obzirom na slabiju pigmentiranost, prilikom nanošenja ćete morati nadograđivati do željenog izgleda. Ali kod rumenila i nisam fan prevelike pigmentacije. Slabija pigmentacija znači i manju šansu da izgledam poput klauna. Rumenila se jako lijepo blendaju.


Trajnost - dokle god ih ne skinem! Nisam uočila niti da gube boju kroz dan. 

E) USNE

1. Essence Glossy Stick Lip Colour je ruž u olovci. Meni je stigla nijansa 04 Posh Pink. Iako me pakiranje bilo nagnalo da mislim da se radi o koraljnoj nijansi, ona je doista pink pink pink! Za 17 kuna dobijete 2 grama proizvoda, a rok trajanja je godinu dana. 


Jako volim klasične Essence olovke (naročito starije, imala sam ih gotovo sve) pa sam i od ovog ruža očekivala mnogo. Ali prvi prvom nanošenju naišli smo na neprilike. Naime, s obzirom na kremastu teksturu, imam osjećaj da bi možda trebao u hladnjak. Ako je previše kremast, ne nanosi se posve ravnomjerno pa smo muku mučili dok smo postigli željeni izgled. 
Ali kad smo uspjeli...


Ostala sam oduševljena pigmentiranošću i bojom. Nijansa vrišti ljeto! Fino istakne usne, sjaj nije prenapadan i ne razlijeva se preko rubova. 


Uz piće, počela se neravnomjerno skidati nakon neka tri sata. Pobjegla je u kutove usana. I time sam ostala blago razočarana, ali obnovila sam je. Jer boju su svi uočili! :D S obzirom da sam u posljednje vrijeme stalno hodala s neutralnim ili nenašminkanim usnama, ova je boja većini bila pozitivan šok! :D 


*PR proizvodi. Autorica zadržava pravo na objektivnost!

BRAVO! IZDRŽALI STE OVAJ DUGI ČLANAK DO KRAJA! 

Znate da, kad god nešto dobijem, uvijek dijelim s vama. Tako je i sada! 

Za vas sam izdvojila 3 Catrice proizvoda.
1. Catrice Ultimate Stay (160 Don't Worry, Be Berry) ruž za usne
2. Catrice 3D Lash Multimizer maskaru (ultra black) - Već je imam, recenzija uskoro! 
3. Catrice Ultimate Nail Lacquer u nijansi SUNdra

Što trebate učiniti? 






1. Pratiti Chictips na Facebooku. (Možete i na Instagramu, ali ne morate.)
2. Podijeliti link darivanja (ili sliku darivanja s Facebooka) na svom zidu, staviti na javno da mogu vidjeti i tagirati Facebook stranicu ChicTips. 
3. Napisati u komentar kako vam se sviđaju proizvodi iz članka? Koji biste voljeli isprobati ili ste već isprobali? (ovdje ili na Facebooku) Dodajte i pod kojim imenom ste se prijavili! :) 
Darivanje se zatvara u nedjelju u 12 h. 

To je to. Pobjednika biram u nedjelju navečer preko Random.org stranice! Ime će biti objavljeno na kraju ovog posta i na Facebook stranici. :) 

P.S Objave koje nemaju sve korake neću uvažiti i darivanje vrijedi samo u RH.

___________________________________________________________________________________
Darivanje je zatvoreno.
POBJEDNICA: Aneta Služek

Molim pobjednicu da mi se do 2. srpnja (18 h) javi u inbox! :) 





You Might Also Like

18 komentari

  1. Volim Catrice i Essence proizvode. Najzanimljiviji mi se čine Essence Eyebrow gel za oblikovanje obrva i Catrice Blush Artist Shading Palette.
    FB: Irena Matković

    OdgovoriIzbriši
  2. Obožavam Essence i Catrice! I sama koristim Essence lakove za nokte i Catrice rumenilo s kojima sam super zadovoljna, a voljela bih isprobati i ovaj gel za oblikovanje obrva.
    FB: Tea Bandić

    OdgovoriIzbriši
  3. Odličan post! Htjela bih isprobati ruž jer mi se čini odličan. Još nijedan od proizvoda nisam isprobala ali voljela bih.

    Fb: Ines Kristić

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlicnoo,hvala ti sto djelis s nama misljenje o proizvodima,rado koristim Essence! A jos bolje bi mi doslo sve u kolekciji u nesseseru jer ima hrpa mjesta ;) <3

    OdgovoriIzbriši
  5. Super su mi Essence i Catrice proizvodi, većinom njih i koristim. A iz ovog posta mi se najviše sviđa Catrice paleta rumenila, već neko vrijeme oblijećem oko nje u DM-u i mislim si dal mi treba ili ne :D

    FB: Ivana Ugarković

    OdgovoriIzbriši
  6. Super post i predivvno darivanje♡
    Koristim dosta toga od essencea i jako sam zadovoljna.Ruzevi su im odlicni,lakovi takoder.Koje ljepe bokice ste u postu prikazali wow 😍 boje koje ja obozavam.Pratim na FB pod imenom Ana Rezic

    OdgovoriIzbriši
  7. Proizvodi su mi super, naročito ruževi. Obožavam ih.
    A htjela bih probati Essence Glossy Stick Lip Colour ruž u olovci iz razloga što dosad nikad nisam probala takvu vrstu ruža.

    Pratim na Facebooku pod imenom Aneta Služek a na Instagramu: aneta_91

    OdgovoriIzbriši
  8. Predivno darivanje i post. Zanima me jako ovo olovka i gel smeđi za obrve, više olovka jer se fino nanese i ima čestkica i to bih voljela isprobati. Nagrada je također odlična, predivna boja laka, maskara i odličan ruž za usne, jako volim i koristim essence, lakove-gel lakove, sjenila, rumenila, ove nove ruževe predivnih nijansi koje ne ostavljaju ružne tragove na usnama nakon nekog vremena i tako je hidratantan i postojan, i ovaj super praktičan Essence 2in1 eyeshadow & liner koji se ne mora šiljiti aaa to je i više nego veliki plus jer mi uvijek puknu špicevi dok šiljim. :D <3 fb: Mirela Rastija

    OdgovoriIzbriši
  9. Svaka cast za darivanje koristim skoro sve od essencea i zadovoljna sam
    Svida mi se post i rumenilo od catrice

    OdgovoriIzbriši
  10. Volim Catrice i Essence proizvode zbog odličnog omjera cijene i kvalitete. Voljela bih isprobati 3D Lash Multimizer maskaru :)
    FB - Ksenija Gortan, IG - tenebra59 :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Odličan post i super darivanje!Pratim na FB-Zlata Franjo Tot, a IG-@zlatafranjotot,
    Najviše mi se svidjelo o laku za nokte.

    OdgovoriIzbriši
  12. Jakoo mi se svidio post jer te proizvode jos nisam isprobala,tj gel za obrve,a bas bi voljela i potreban mi je,isto tako navela si me na kupnju ruza u olovci..to jos nisam isprobala..darivanje ti je super
    Fb: Tea Dorčak

    OdgovoriIzbriši
  13. Inače koristim dosta Essence-ove proizvode, ali nisam isprobala niti jedan od navedenih. Isprobala sam slični lak, neki zeleni sa šljokicama i jako mi se sviđa, samo se brzo skida. :/ Voljela bih isprobati ruž u olovci i navedeni Essence lak za nokte. :)
    FB: Antonia Pantelić

    OdgovoriIzbriši
  14. Essence Glossy Stick Lip Colour - ruž u olovci mi najvise dojmio zbog lijepe pigmentiranosti i boje.

    OdgovoriIzbriši
  15. Super darivanje,volim essence,stvarno imaju odličnih proizvoda :) najviše me zanima gel za obrve *.*
    FB:Sanela Tomić

    OdgovoriIzbriši
  16. Probala sam Catrice Blush Artist Palettu i odlična mi je, zadnju nijansu koristim ponekad kao highlighter. Voljela bih probati Essence gel za obrve jer mislim da bi mi nijansa mogla stajati a i ova Essence 2in1 Eyeshadow und Liner olovka, pogotovo ova taupe mi izgleda baš super.
    Facebook: Karolina Kovac
    Instagram: ivy_maus

    OdgovoriIzbriši
  17. Super darivanje. Stalno koristim Catrice i baš sam zadovoljna :) Imam Catrice lakove, odlični su
    FB: Ivana Bubek

    OdgovoriIzbriši
  18. super darivanje :) Volim Essence i sad me bas zanima gel za obrve *.*

    FB:Sanela Tomić

    OdgovoriIzbriši